Kattras – Siameskatter

En titt på siameskatter

Siameskatt

De exotiska och något mystiska siameskatterna kommer från Thailand. De har alltid varit en populär kattras och en del av dem fanns även bosatta i de kungliga slotten eftersom siameskatter tidigare var betrodda att skydda kungliga slott och kloster från onda andar. Dessa katter var också tänkta att föra med sig lycka för sina ägare.

Under året 1884 började de första siameskatterna att komma till England när det skulle delas ut som gåva till en brittisk general. Senare kom de till slut över till Amerika. Nu för tiden är siameskatten en av de mest kända kattraserna. Siameskatter är utan tvekan en av de mest populäraste korthåriga kattrasen och de ligger högt bland topplistor.

Även om det finns flera olika färger för denna kattras är det vissa frågor vad som gör den till en äkta siameskatt. Dessa katter har alltid varit kända för sina kroppar med ljusare färg och med en del mörkare områden. Oftast är de mörkare områdena som finns på deras kroppar runt fötterna, svans, ben eller nosen. De har klara ögon som normalt är vinklade och som en annan ledtråd är att katten är en äkta siameskatt.

Traditionellt är siameskatter robusta, med runda huvuden och en verkligt muskulös bygga. De är välkända över hela världen för sin färg och unika personligheter. Till skillnad från andra kattraser så har siameskatter en talang för att kommunicera med människor. Om du letar efter en katt som är lugn och tyst så passar inte en siameskatt för dig eftersom dessa katter älskar att leka, älskar att busa och de också råkar vara den mest sociala ras av katter där ute.

Siamesisk katter kräver mycket uppmärksamhet, eftersom det i deras sinnen tror att världen kretsar kring dem. Av just denna anledning kan de tendera vara ganska beroende av sina ägare. De älskar att leka och längtar efter interaktion. Om du lämnar dem ensamma för länge så kommer de inte att gilla det. De gillar att få uppmärksamhet, älskar att leka och hatar att bli lämnade för sig själva.

Även om siameskatter har känslomässigt höga underhållskostnader så behöver de inte mycket omsorg utan behöver ett minimum av vård vilket innebär ett bad någon gång och borstning kanske en eller två gånger i månaden. Om du gillar katter med minimal omsorg så är siamesiskatter är perfekt för dig. Deras päls är kort så en lätt borstning är allt du behöver göra. De kan förstås bli sjuka precis som andra katter kan bli.

Siameskatter har en livslängd som motsvarande andra kattraser, vilket är normalt ca 15-20 år, ibland ännu längre. Så länge du sköter om katten och tar den till veterinären för regelbundna kontroller så kan den komma att leva många år framöver. De flesta som har sin siameskatt har den mer än 10 år.

Oavsett hur man ser på det så är en siameskatt ett bra husdjur. Även om den kräver mycket uppmärksamhet så är de utmärkta husdjur som du kan spendera mycket tid med. De är bra för barn också, helt enkelt därför att barnen kan spendera mycket tid med dem. Så länge du ger ditt husdjur den uppmärksamhet de behöver så kommer den att att finnas i ditt liv som en vän så länge som du har den.

Tips på leksaker till katten och även till en kattägare hittar du här.

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
Det här inlägget postades i kattbloggen, katter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kattras – Siameskatter

 1. Marita Gustavsson skriver:

  Så ljuvligt vackra att skåda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *